BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 25 September 2014

Simple!

Kita diajar jangan bisik berdua bila sedang bertiga. Tapi still ada lagi yg tak ambil port pasal tu. Pada aku simple, kalau engko rasa nk borak berdua, berprivasi better kau blah daripada situ jgn menunggulkan manusia yg ada ya wahai bro dan sista sekalian? Same goes kalau berborak. Kalau engko borak berdua je habis tu yg sorang tu mmg tunggul yg dicipta khas utk korang.

So, dont make it complicated. Peace no war!

Wednesday, 24 September 2014

Final

Goodluck!
Buat mereka yg akan start final pagi nanti. Be the best and beat the rest. Try untuk dapatkan empat rata hoccay? Iloveyou guyss!

Tuesday, 23 September 2014

Cikgu?

Hai peeps!



Aku sekarang menuntut di salah sebuah Institut Pendidikan Guru di Sabah. Sejujurnya, aku masih lagi tak rasa aku layak untuk bergelar cikgu dan aku still terfikir is that true yg aku terpilih utk jadi cikgu? Cikgu engko tau? C I K G U ! Bukan surirumah ke apa.

Kau tau kenapa aku masih lagi wondering macam tu? Sebabnya, masa aku interview haritu aku tak buat all out sangat pon. Mana tak, aku tak pernah terfikir pon nak jadi cikgu. So time interview tu just ala kadar je. Penat jugak la parents aku bebel suruh baca pasal pelan pendidikan negara pasal ini pasal itu tapi aku buat toya je. Haihhh teruknya la kau ni.

Then masa hari interview tu pon semua orang dok belek buku belek kertas tapi aku, amal dengan miera boleh berbual tepi koridor je? Engko npk bezanya kitorang ni? Sumpah! Time tu mmg la rasa debor, tapi aku takdalah terfikir nk baca apa apa pon hahahahaha sebab aku just nk mencuba diinterview, org kata amik pengalaman gitu.

Pastu ada la kena interview bacaan Al-Quran then kena baca gak arab tanpa baris and you know what? Lepas aku baca tu ustaz tu boleh kata "Boleh tahan bagus jugak bacaan awak" yg sebenarnya aku taktau la dia perli ke apa sbb aku ni grammar arab memang kelaut. Kehkehkeh.
Dah sudah tu aku cakap "Terima kasih ustaz" dan berlalu pergi dengan senyuman semanis madu bhahahahahaha.

Time result ipg ni keluar, aku dah daftar uitm pon dan kau tau betapa beratnya rasa nak tinggalkan course yg aku dah jatuh chenta tu? Haih. Tapi aku redha je la, tak salah pon kalau ikut cakap mak ayah dan mungkin ini yg terbaik utk seorang Nabihah. Mohon doakan aku supaya dapat jadi seorang pendidik yg bersemangat waja utk membangunkan anak bangsa tercinta.

Untitled

Pada aku dalam hidup ni kita cuma ada tiga fasa. Past, now and future. Paling perit dan penuh memori for sure la yang dah jadi sejarah, paling best is what is happening right now dan yang paaaaaaaling misteri ialah yang akan datang. Kalau kau tanya aku which part of life yang aku paling suka? Aku suka masa depan. Sebabnya kita boleh create cerita dan ending yang macam mana. If kau nak happy ending, work hard but kalau nak harsh ending, work less.


Apa-apa pon yang nak jadi sekarang let it be. Tapi bergantung jugak dekat apa yang kita buat sekarang. Someone pernah pesan kt aku jangan harapkan hasil kelak nanti menyesal tak sudah. Rezeki yang Allah nak bagi, kita sebagai hamba tadah dan terima but jangan pernah sekali kau lupa untuk bersyukur. Yaaa, as a human being for sure kau akan selalu rasa tak cukup dan tak puas but kau kena tau apa yang kau dapat tu sebenarnya adalah yang terbaik untuk kau.

Masa lalu? Jangan sesekali disesali dan dibenci sama sekali. Diratap pun tak usah. Buat bazir masa je. Dan buat buang tenaga je. So conclusion dia.



"You'll never enjoy your life if you're living inside the past"
-Greyson Chance-

Occupational Therapist

Hello peeps!


Aku sebenarnya rindu gila nk mampos dekat bebudak Occupational Therapist especially budak budak HS1151B. So nah tudiaaa biar gambar berbicara. Ekcelikan gambar tu ramai lagi tapi tak muat camera phone. Kah!





Eksaited bakhang